2011 and beyond: de Jong Alphen
INDIAN MOTORCYCLE RETURNS, STRONGER THAN EVER

INDIAN MOTORCYCLE IS TERUG, EN STERKER DAN OOIT

2011-HEDEN

De jaren 2010 is een decennium dat voor Indian Motorcycle in het teken heeft gestaan van mooie ontwikkelingen en groei. Sinds Polaris Industries in 2011 het bedrijf nieuw leven inblies is Indian Motorcycle teruggekeerd in de voetsporen van de pioniers die in de eerste helft van de 20e eeuw de basis legden voor het succes van het merk. De Indian Motorcycle Company van het heden combineert hoogwaardige technologische innovaties en vruchtbare partnerships met een steeds uitgebreider gamma van authentieke, iconische motorfietsen.

Voortbouwend op het roemrijke verleden van het merk als leverancier van de geallieerde strijdkrachten is Indian Motorcycle sinds 2015 sponsor van de Veteran's Charity Ride (VCR) naar Sturgis. De VCR is een non-profitorganisatie die ondersteuning biedt aan (zwaar)gewonde legerveteranen die soms zelfs ledematen moeten missen.

Jared Mees at the FTR Rally Winners Podium

Jared Mees

Als lid van de nieuwe Indian Motorcycle Wrecking Crew, samen met de broers Briar en Bronson Bauman, heeft Jared "Jammer" Mees zichzelf absoluut bewezen als leider op de flat track. De jonge coureur heeft inmiddels vijf keer het Flat Track Grand National Championship op zijn naam geschreven, en in 2017 en 2018 deed hij dat twee keer op rij.

Vicki Golden portrait

Vicky Golden

Al sinds haar eerste stappen in de motorcrosswereld heeft Vicki Golden de kijk op vrouwen op crossmotoren weten te veranderen. Ze groeide op in San Diego, Californië, en begon haar carrière in de motorcrosswereld al op jonge leeftijd. Ze was het eerste vrouwelijke teamlid van de roemruchte Metal Mulisha en eindigde drie keer op rij op de hoogste plaats van het podium in de categorie Women's Moto X Racing bij de X Games. In 2014 werd ze genomineerd voor de ESPY-award voor de beste vrouwelijke actiesportatleet. Kortgeleden heeft Vicki het Firewall World Record aan haar palmares toegevoegd.

Travis Pastrana
Travis Pastrana
Stacked Car Jump

Travis Pastrana

In 2018 deed de beroemde stuntman Travis Pastrana de drie bekendste jumps van Evel Knievel nog eens dunnetjes over binnen een tijdsbestek van slechts drie uur. Bekijk hieronder de video's van de bloedstollende jumps van Travis:

LEGENDARISCHE MODELLEN

Toonaangevend in de motorfietswereld, als eerbetoon aan de legendarische motorfietsen uit het verleden van Indian Motorcycle

Old sketch of the first-ever V-twin factory race bike

Chief

2013

Indian Motorcycle introduceert het eerste nieuwe model sinds de overname door Polaris: de moderne en krachtige Chief die is geïnspireerd op zijn succesvolle gelijknamige voorganger van bijna een eeuw eerder

Photo of the first Indian Scout built in 1920

Indian Scout

2014

De eerste volledig nieuwe Indian Scout in meer dan 70 jaar, als toevoeging aan een uitgebreid gamma dat nu bestaat uit vijf modellen.

First Chief Motorcycle

FTR 1200

2017

Na de succesvolle terugkeer in de Flat Track-competitie waarin de speciaal daarvoor gebouwde FTR 750 zijn debuut maakte, onthult Indian Motorcycle de FTR 1200. Geboren op het circuit, gebouwd voor op de weg.

Indian Ace motorcycle

Indian Challenger

2019

Indian Motorcycle zet nieuwe maatstaven in de wereld van de Amerikaanse V-Twins met de introductie van de geheel nieuwe 2020 Challenger, die wordt aangedreven door de nieuwe PowerPlus-motor.

Tijdperken in onze historie

de Jong Alphen BV - 2401 LN - Alphen aan den Rijn - Nederland